Консендо с награда за Иновативен проект на годината

Призът е за трето място на годишните награди на b2bmedia

Консендо ООД, Павел Хрисков

Социална кампания “Пътят на предприемача” на CONSENDO бе отличена с трето място в категория „Иновативен проект на годината“ в 6-тото издание на конкурса Годишни награди на b2bmedia. Наградата бе връчена на Ваня Копанкова и Димка Кънчева по време на официалната церемония, която се проведе в условията на извънредните условия за безопасност в галерия nOva art space в София.

“Пътят на предприемача” е базирана на богатия консултантски опит на експертите в областта на бизнес развитието и управлението на личните финанси и реализира напълно безплатни информационни лекции с практическа насоченост на тема “Предприемачество”.

Целта на инициативата бе да вдъхнови младежите в градовете на Северозападна България да останат и да развият бизнес в родните си градове, като заедно с това сбъднат мечтите си.

Лекциите се проведоха в градове Монтана, Враца, Видин, Велинград и Плевен. Изборът на локациите бе съобразен с бизнес възможностите, които всеки град предлага. Те се отличават с изключително културно-историческо минало, но са и градове на младите хора с потенциал да допринасят за бъдещето им.

 Под формата на дискусионни срещи консултантите се срещат с ученици от 11 и 12 клас в най-бавно развиващия се икономически район на страната. В серията обучения се включиха десетки ученици, които след това имаха възможност да се присъединят и към Фейсбук групата “Пътят на предприемача”. Мисията й е да създаде информационно пространство, в което всеки от участниците може да зададе своите въпроси, свързани с бизнес реализация на свои идеи, като получава експертни и детайлни съвети от експертите на компанията. Към “Пътят на предприемача” проявиха интерес регионални и национални медии, а БНТ покани двама ученици от гр. Монтана.

Предприемчивите ученици Цветомир Стефанов и Емил Георгиев на едва 18-годишна възраст постепенно започват да реализират идеите си. Цветомир разработва своя собствена занаятчийска бира, която предстои да се появи на пазара, докато Емил предстои да поеме бизнеса на баща си. Двамата вземат участие в лекцията на Консендо България в гр. Монтана и последвалото участие в БНТ дава гласност на дейността им. А като едно от най-силните впечатления от събитието в Монтана Цветомир изтъкна свой разговор с един от лекторите - Павел Хрисков, в който експертът вниква в дълбочина в конкретния казус и дава на момчето един професионално издържан съвет. 

Odoo text and image block
Odoo image and text block

Впоследствие ученикът споделя, че имайки предвид казаното от г-н Хрисков, разбира, че е взел правилното решение за своя бизнес. Емил на свой ред споделя, че най-много му е допаднала интерактивността на лекциите и реалните решения, които представят лекторите. “Вместо да говорят за някаква магическа формула на успеха, те ни разказаха за всяка стъпка, която макар и трудна, е нужно да извървим, за да бъде успешен нашият бизнес” - допълни ученикът от Монтана.

Инициативата “Пътят на предприемача” бе подкрепена от редица общини - Монтана, Велинград, Видин и Враца. А в гр. Монтана активна подкрепа прояви и Българо-румънската търговско-промишлена палата. Активна подкрепа показаха и някои гимназии в района, предоставяйки на учениците информация за събитията.

Един от лекторите бе Pavel Hriskov - управляващият съдружник на “Консендо България”. В последните години той води обучения и лекции на теми, свързани със стартиране на собствена дейност и управление на бизнес процеси. Академичната му подготовка и корпоративният сектор, откъдето стартира кариерата му, го вдъхновяват да потърси приложимост на работещите световни практики у нас. Ранният му опит като предприемач го убеждава в ползата от контакта с професионални консултанти.

Специфични въпроси, обвързани със създаване на една фирма и последващите процеси по управлението й, са сред темите, с които се включи като лектор Димка Кънчева от екипа на „Пътят на предприемача“. Завършила Университета за национално и световно стопанство, днес е част от управленския екип на „Консендо България“. С над десетгодишен опит като управител на счетоводна къща, тя ежедневно предоставя бизнес консултации по подбор и управление на кадри и годишно счетоводно приключване. Гордее се със солидния си опит в обучението на прохождащи предприемачи. Твърди, че се вдъхновява да учи и да споделя знания. Уверена е, че младите хора могат да реализират мечтите си, когато могат да разчитат на подкрепа, дори и в грешките си.

Социалната кампания “Пътят на предприемача” завърши с практически форум в София, който събра млади предприемачи, студенти и ученици с интересни и креативни бизнес идеи и с помощта на решаването на реални бизнес казуси даде необходимата подготовка за стартиране. Традиционно, всички включили се имаха възможност за пълноценна обмяна на опит. Ще се съсредоточим върху пропуските, които ни пречат да успяваме, независимо колко уникални идеи имаме. Целта на този формат бе да се откроят решения на проблеми „извън кутията”. Фокусът в обучението бяха мотивацията и инициативността.

 

Odoo text and image block

Екипът на „Консендо България“ включва консултанти, счетоводители, данъчни и юридически експерти, специалисти по бизнес развитие, човешки ресурси и финанси. Клиентите на „Консендо България“ са мултинационални компании, организации от публичния сектор, частни компании, предприемачи, семейни бизнеси и физически лица.

Бизнес новини - www.b2bmedia.bg има за цел да информира бизнеса и обществеността, да анализа икономическите процеси и да стимулира предприемачеството. В своята дейност групата промотира най-иновативните компании в България, насочва "светлината на прожекторите" към находчивите и талантливи хора и идеи, отличава устойчивите бизнеси и организации. Информира за техните постижения и разкрива най-добрите примери.